FAQ – Trainingen
Waar is dat te doen?
Het adres van onze Dojo (oefenzaal) is:
De Sporthal
Lostraat 48a
2220 Heist-op-den-Berg
Waar precies bedoel je?
Onze Dojo is het Sportlokaal in DE SPORTHAL van Heist-op-den-Berg.
Dit is het gebouw vlak voor de voetbalterreinen van KSK Heist.
De Dojo vind je op het einde van de spelersgang (zie plan, klik om te vergroten) en heeft een totale oppervlakte van 364,1 m² (ong. 17 x 21 m). De ruimte is voorzien van een houten parketvloer die zwevend aanvoelt en er zijn judomatten voorzien om de hele of een gedeelte van de vloer te bedekken.
De verschillende sportruimtes in De Sporthal mogen alleen betreden worden met (aangepast) schoeisel dat enkel binnen gedragen wordt. Wij raden aan om slippers te voorzien voor je verplaatsing van kleedkamer naar Dojo en terug.
Mag je ook gewoon even komen kijken?
Natuurlijk!!!
Bezoekers zijn welkom via de eerste verdieping waar zij inkijk hebben op de activiteiten in het Sportlokaal.
Je bereikt deze ruimte op het einde van de bezoekerstribune via de trappen (of lift) in de inkomhal (zie plan, klik om te vergroten).
Hoe vaak trainen jullie en hoe lang?
Tweemaal per week kan je bij ons terecht voor een training.
Alle informatie is terug te vinden in onderstaande tabel.
Woensdag | Zondag | |
Volwassenen +17j | 19:30 – 21:30 | 09:30 – 11:00 + Vrije training van 11:00 – 12:00 |
Jeugd 13j t.e.m. 16j | 18:30 – 20:00 | 09:30 – 11:00 |
Jeugd 8j t.e.m. 12j | 18:30 – 19:30 | 11:00 – 12:00 |
Kleedkamer dames | 3 | 6 |
Kleedkamer heren | 9 | 11 |
Gaat dat iets voor mij zijn?
Weet je nog niet zeker of deze krijgskunst iets voor jou is, dan kan je dat te weten komen in onze speciale startersgroepen die wij telkens organiseren in de maanden februari en september. Niet in het bezit van een witte kimono, geen probleem, dan start je bij ons gewoon in een jogging en T-shirt. Bij aansluiting tot de school vragen we je wel een witte kimono aan te schaffen. Deze kan je aan voordeeltarieven bestellen bij ons maar een tweedehands of zelf aangekochte kimono mag natuurlijk ook, zolang het maar een nette, witte kimono is. Meer info over de startersgroep vind je op onze home pagina.
Ben ik niet te oud… of te jong?
Je bent natuurlijk maar zo oud als jij je zelf voelt. Wij zullen alvast nooit tegen je zeggen dat je te oud bent. De meeste van onze lesgevers zijn 40+ en ons oudste lid is bijna 70. De groep 20-40 jaar is zelfs de kleinste groep uit ons ledenbestand.
De grootste groep zijn de 8 tot 12 jarigen.
Onze werking start maar voor kinderen vanaf 8 jaar. Voor jongere kinderen heb je een heel andere aanpak van de lessen nodig en wij hebben er voor gekozen onze beschikbare lesgevers in te zetten voor een training waar er kan gewerkt worden aan een aantal belangrijke waarden en normen zoals respect, eer, discipline, zelfbeheersing, … Vanaf 8 jaar zijn ze daar (meestal) klaar voor.
Sport Gezond (?)!
Sporten en bewegen is enkel gezond als men een aantal fundamentele fysiologische en ethische principes respecteert.
Met het onderdeel “Sport Gezond!“ wil de V.J.J.F. vzw (Vlaamse Ju-Jitsu Federatie) de meest up-to-date informatie en tools i.v.m. gezond en ethisch sporten verstrekken. Zoals bij de overheidsacties in verband met gezond en ethisch sporten ligt bij de V.J.J.F. vzw ook eerder de nadruk op informeren en sensibiliseren dan op verplichten en sanctioneren.
In onze Dojo zal het aspect “wedstrijden” niet actief aan bod komen, maar bespreek dit gerust met de Sensei als dit een betrachting zou zijn tijdens je groeipad. Je hoeft daarom dan ook je medische geschiktheid om deze sport te beoefenen niet verplicht aan te tonen met een doktersattest al raden wij je aan om er toch met je huisarts over te praten.
Wie twijfelt of hij medisch geschikt is om te sporten, kan alvast een online test doen op de website Sportkeuring.
Moet je elke training aanwezig zijn?
Nee, natuurlijk niet. Het spreekt wel voor zich dat iemand die vaak aanwezig is sneller vordering zal maken dan iemand die maar af en toe op de tatami staat.
Hoe zit dat met die gekleurde gordels?
Onze opeenvolgende gordels zijn: wit, geel, oranje, groen, blauw, bruin en zwart. Om in aanmerking te komen voor een nieuwe kleur moet je een examen afleggen waar je kennis en vooruitgang getoetst wordt die we voor die gordel verwachten.
Hoe lang je erover zal doen om een volgende gordel te bekomen hangt af van verschillende factoren. Jezelf, je aanwezigheden, je vooruitgang, … Om van wit naar geel te gaan rekenen we ongeveer een half jaar als je regelmatig de lessen bijwoont. Om tot zwart te geraken zal je wat meer geduld moeten hebben, het snelste traject zal al vlug een kleine 5 jaar duren.
Hoe werkt het als je al een graad hebt in een (andere) krijgskunst?
Als je al een weg hebt afgelegd in de krijgskunsten en je wenst aan te sluiten bij ons dan start je de trainingen met een witte gordel. In overleg met de (hoofd)sensei zal er op termijn bekeken worden wanneer je je andere graad mag dragen in onze school. Bij de examens voor graadverhoging zullen wij je vragen deel te nemen aan de bevestigingsgraden totdat je binnen onze krijgskunst op het niveau staat van jouw andere graad.
Nog meer info?
Wens je nog wat meer informatie, dan kan je hier onze infobrochure bekijken.
Zit je na het bekijken van onze infobrochure nog met vragen?
Contacteer ons!